A szállítószalag előnyei

gumihevederes szállítószalagok

A szállítószalagok évezredek óta szolgálják az emberiséget, miközben folyamatos fejlesztéseken mentek keresztül, és előnyeiket ma is kihasználhatjuk.

Az első szállítószalagokat még Kínában alkották meg évezredekkel ezelőtt, de az elterjedésüket akadályozta a császárság elzárkózó politikája, illetve a távolság is, ezért az Európában használatos szállítószalagokat itt találták fel valamivel később, ám még mindig az ókorban, Görögország területén. A használatuk folyamatos maradt az évszázadok alatt, ám érdemi fejlesztésük sokáig váratott magára. Az előnyeiket azonban nem lehetett tagadni, így a XVIII. században, az ipari forradalom kezdetén a szállítószalagok is alapvető változtatásokon estek át, hogy végül elnyerjék mai formáikat.

Az anyagmozgatás lényegesen egyszerűbb, gyorsabb és energiatakarékosabb egy szállítószalag segítségével, mint más módszerekkel, azonban a különböző feladatokhoz különböző szállítószalag-típusokat kell alkalmazni, melyek csak alapjaikban hasonlítanak egymásra, részegységeik azonban különböznek. A leggyakoribb típus a gumihevederes szállítószalag, amely alacsony energiaszükséglet mellett is tekintélyes szállítóképességgel rendelkezik. Egy gumihevederes szállítószalag esetében a szállítótávolság akár a több ezer métert is elérheti, tehát szinte minden feladat megoldható vele, ám érdemes tudni, hogy folyamatos karbantartást igényel.

A gumihevederes szállítószalagokat az ipar, a kereskedelem, illetve a mezőgazdaság számos feladatához alkalmazzák, de a hétköznapi életben is találkozhatunk velük; elég csak a repülőterekre, vagy – hogy még hétköznapibb példával éljünk – a bevásárlásainkra gondolni, a kasszáknál ugyanis egy kis méretű, hevederes szállítószalagra pakoljuk ki kosarunkból a megvásárolni kívánt termékeket.

Amennyiben szállítószalagra lenne szüksége, válasszon bennünket, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését! Ha felkeltettük az érdeklődését, és kérdése lenne tevékenységünkkel, illetve árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!