Betonkeverők bélelése – bízza ránk!

betonkeverő-bélelés

Egy betonkeverő élettartama véges, hiszen a folyamatos használat, illetve a tény, hogy acélból készül, eleve megszabja, hogy egyszer véget érjen a használati időszak. A beton – az összetételéből fakadóan – erőteljes kopásnak teszi ki a dob belső felületét, és mivel az egyik összetevője a víz, a rozsdásodás is előbb-utóbb beindul. A korrózió azonban lelassítható, ha megszüntetjük, vagy legalábbis mérsékeljük a kopást, amire a legjobb, sőt, egyetlen megoldás a betonkeverő bélelése.

betonkeverő-bélelés ez esetben egy magas kopásállóságú bevonatot jelent, ami a betonkeverő dobjának belsejébe kerül, és még a sóder sem tesz kárt benne. Az általános megoldás valamilyen fém használata, ám létezik olyan változat is, amely kombinálja ezt egy másik anyaggal, nevezetesen a vulkanizált nyersgumival. Ez az anyag erősen kopásálló, de emellett egy további előnnyel is rendelkezik: rugalmas, vagy legalábbis rugalmasabb, mint a fémek, így az alkalmazásával jelentős zajszint-csökkenést lehet elérni. Kisebb ráadás, hogy a tisztítása is egyszerű, hiszen a beton alkotóelemei nem tapadnak meg rajta – ellentétben az acéllal.

A vulkanizált nyersgumiból készült betonkeverő-bélelést azonban valahogy rögzíteni is kell a dob belsejébe, amihez ismét az acél segítségét vesszük igénybe. A gumit egyenesen egy acéllemezre vulkanizáljuk, majd ezt csavarok segítségével rögzítjük a betonkeverőhöz. Egyrészt így egyszerűbb a szerelése, másrészt pedig a csere is könnyebben megoldható, így mondhatjuk, hogy az általunk használt betonkeverő-bélelés a legelőnyösebb megoldás minden szempontból.

Amennyiben szeretné meghosszabbítani betonkeverője élettartamát, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk többek között betonkeverő-bélelés gyártásával is foglalkozik, és elmondhatjuk, hogy az eredményeink kiemelkedőek e téren. Bármilyen betonkeverőről is van szó, számíthat a segítségünkre. Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot! Kollégáink várják hívását!