Futószalag gyártás gyártáshoz, raktározáshoz

futószalag gyártás, szállítószalag javítás

A futószalag gyártás az anyagmozgatás világához kapcsolódik. A mozgó szalag a folyamatos munkarendszer része, ami elvégzi az áru mozgatását.

Futószalag a modern iparban

Az automatizált gyártósorokból nem hiányozhatnak a futószalagok, amik összekötő funkcióval rendelkeznek. Az árunak, alkatrésznek, gépelemnek vagy szóródó anyagnak el kell jutnia egyik munkafázisból a másikba. Ma már az ilyen jellegű anyagmozgatásnál nem kell a fáradtságos és sok időt igénylő emberi erőforrásra hagyatkozni. Elegendő csak a szállítószalagot telepíteni, egy gombnyomással elindítani a szalag működését és az egész gépsor gyakorlatilag magától működik.

A futószalag nem csupán arra alkalmas, hogy szállítson valamit, de egyúttal a futószalagos gyártáshoz is biztosítja az összeszerelés gördülékenységét. Ennek köszönhetően a termelés minden igényt ki tud szolgálni, mert fennakadás nélkül, rendkívül gyorsan és egyenletes tempóban készül a termék, a csomagolás stb. Nemcsak a gyártásban veszik hasznát egy méretezett futószalagnak, raktárakban is nagyszerűen ki lehet használni az automatizált anyagmozgatás pozitívumait.

A futószalagok végtelenített, általában gumiból gyártott asztalként kell elképzelni, de készülhet a szalag például fémből is. A szalag alapvetően motoros meghajtással működtethető, illetve görgők tartják a gumi anyagú hevedert irányban.

futószalag gyártás, szállítószalag javítás

Mikor jelent jó befektetést a futószalag?

Egy szállítószalag gyártásába akkor éri meg igazán befektetni, ha a szalag a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készül és a gyártáshoz alkalmazott technológia is az elvárt élettartamot és a színvonalas teljesítményt támogatja. Az összeállított és telepített berendezést a minőségi alkatrészekhez hasonlóan, megbízható kenőanyagokkal és tömítőanyagokkal szabad csak működtetni.

A nem megfelelő színvonalon történő gyártás, a szalagok hanyag kezelése vagy a gondos karbantartás hiánya mind egy irányba mutat. A berendezéssel egyre több lesz a probléma, gyakran kell javíttatni és a futószalagra szánt költségek pedig ezzel párhuzamosan növekedni fognak. Az a berendezés, ami sok állóidővel működtethető, csak viszi a költségeket, nem pedig termeli a bevételt.

A szállítószalagok gyártásának megrendeléséhez mindenképpen tisztázni kell néhány, alapvető kérdést:

  • Mekkora helyszínen telepítik majd a berendezést?
  • Milyen anyag szállítása zajlik majd a szalagon?
  • Mekkora a szállítandó anyag mennyisége?
  • A szalagnak vízszintesen kell majd haladnia vagy pedig meredekebb pályát is magába foglal a mozgása?
  • Vannak e a berendezéshez kapcsolódóan egyedi igények?

futószalag gyártás, szállítószalag javítás

A gyártással, tervezéssel foglalkozó csapat szakemberei szemrevételezik a helyszínt, felmérést végeznek a terepen. Konzultálnak az ügyféllel, akitől a fenti kérdések alapján összegyűjtik a szükséges információkat. A gyártás csak ezt követően történhet meg. A kész berendezést a kijelölt helyszínre szállítják és az anyagmozgatáshoz tervezett helyére telepítik. A beállítást és a beüzemelést követően kezdetét is veheti a szállítás, anyagmozgatás a teljes munkaidőben.

Minden leendő ügyfél megkeresését szívesen fogadjuk, aki a szállítószalagok, futószalagok megrendelésében érdekelt. A gyártás nem az egyetlen tevékenységünk, mert a tőlünk megrendelt termékekkel a későbbiekben is foglalkozunk. A szállítószalag javítást is a cégünk szolgáltatásai között találja. Állunk a rendelkezésére mindenben, ami szállítószalagokkal, futószalagokkal kapcsolatos. A munkatársainkkal kapcsolatba lépve, minden kérdésben eligazítást kaphat, keressen minket bizalommal!