Mi alapján készülnek a gyártósor szállítószalagok?

Gyártósor szállítószalag

A gyártósor szállítószalagok az ipari forradalom termékei, amik a 18. században jelentek meg és változtatták meg alapjaiban a termelést.

A szállítószalag gyorsaságot hozott a gyártás világába, egyúttal pedig megteremtette az emberi munkaerő igényének csökkentését is. Az eltelt évtizedek alatt folyamatos fejlődésen keresztülment szállítószalag, mára képes megfelelni a szélsőséges elvárásoknak is. A modern technológia lehetőségeinek köszönhetően készülnek olyan szállítószalagok, amik több kilométer hosszan húzódnak végig egy területen vagy olyan modellek is, amik rendkívüli szakítószilárdsággal rendelkeznek.

Az iparban, mezőgazdaságban is nélkülözhetetlen berendezéssé vált az automatizált gyártósor, szállítórendszer, ami képes eredményesebbé és hatékonyabbá is tenni a munkát. Termékekhez, darabos áruhoz vagy ömlesztett anyagokhoz, csomagolt áruhoz is használható a szalagpálya. Képes irányt változtatni és ahol kell, az alkalmazottak munkáját is segíti. Ez a berendezés elsősorban a gyártás folyamatát segíti, de a feladata nem merülnek ki ennyiben. Bizonyos munkafolyamatokban szintén elő tudja segíteni a gyorsabb és egyszerűbb haladást. A mezőgazdaságban például a válogatáshoz vagy a feldolgozáshoz is alkalmaznak szállítószalagokat.

Mi alapján érdemes választani?

Tény, hogy szállítószalagból többféle is készül az erre specializálódott gyárakban. Abban is eltérőek az egyes berendezések, hogy milyen feladatra készítik őket. Egyedi megrendelésre is terveznek komplett gyártósorokat, ahol figyelembe veszik az ügyfél szempontjait és a környezet sajátosságait is. A szállítószalag pálya gyártás jellemzői és a megrendelői igények találkozása adja a kész berendezést.

szállítószalag pálya gyártás

A minden szempontból megfelelő szállítószalag nem veszélyezteti a vállalkozás profitját, sem pedig a dolgozók biztonságát. A szállítandó áru vagy anyag szempontjából is meg lehet közelíteni a kérdést. -.Mekkora a mérete, a súlya, milyen az anyaga, az állaga? Felhasználástól függően készülhet ugyanis gumiból, de PVC vagy PU alapanyagokból is gyártanak pályákat.

.Milyen a környezet, ahová a szállítószalagot telepíteni szeretnék? Sík terepen fog elhelyezkedni vagy lejtős pályára van szükség? Poros, olajos, az átlagosnál melegebb, párásabb a helyszín?

  • A terméket, anyagot felrakodják a szalagra, ha igen, milyen eszközzel?
  • Milyen sebességgel kell haladnia a szalagnak és milyen hosszú szállítószalag pálya kell a feladat kiszolgálásához?
  • A szállításnak mennyire higiénikus környezetben kell történnie?

Csak néhány azok közül a kérdések közül, amit biztosan fel kell tennie annak, aki rendelni, vásárolni szeretne.

üzemi szállítószalag

A termelési folyamatok optimalizálásához minden tulajdonságában megfelelő szállítószalag rendszert kell telepíttetni és beüzemelni. Az üzemi szállítószalag nem önmagában létezik, hanem a gyártási folyamat része. Egy folyamat részeként érdemes velük számolni és beilleszteni őket a helyükre. Ne csak a jelenre gondoljon, hanem a jövőre is! A berendezésnek tudnia kell alkalmazkodnia a fejlesztésekhez vagy a termelés változásaihoz is. Maximális hatékonyságú, minimális karbantartási igénnyel rendelkező rendszerekkel tud stabil gyártási folyamatokat fenntartani.

A szállítószalagokról mi gondoskodunk, az Ön elvárásai alapján. Forduljon hozzánk bizalommal, ha gyártással, karbantartással, javítással, illetve alkatrészek beszerzésével kapcsolatban van szüksége a szolgáltatásainkra! Minden kérdésre válaszolunk és árajánlatot is adunk, amennyiben kapcsolatba lép velünk a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!