Mi folyik egy szállítószalag szervizben?

Szállítószalag szervíz

Egy szállítószalag szerviz szolgáltatásaira számos okból szükség van, nem a javítás az egyetlen, ami szóba jöhet.

A termelésben, feldolgozásban az anyagszállítás megkerülhetetlen része a munkafázisok sorozatának. Darabos  vagy ömlesztett anyagot egyaránt érdemes automatizált rendszerek alkalmazásával mozgatni. A motorral, programozott vagy kézi vezérléssel hajtott szalagokon minden anyag eljut egyik helyről a másikba, szinte felügyelet nélkül.

A szállítószalagok változatos alapanyagokból készülnek, ami magának a szalagnak az anyagát illeti. A poliuretán mellett PVC, gumi vagy pedig ipari filc is képezheti a szalag alapját. A szállítószalag pályák tetszőleges hosszúságban gyárthatóak és különböző teljesítményű meghajtással működtethetőek. A hevederek alapanyaga, mérete és a kiegészítői az alkalmazás céljától, helyszínétől és körülményeitől függően személyre szabottan készülnek el.

Szállítószalag szervíz

A gyártáshoz olyan eszközökre van szükség, amik a szalagok végtelenítését, rögzítését segítik. Ilyen eszköz például a kapcsozás vagy a meleg vulkanizálás elvégzéséhez szükséges felszerelés minden eleme, a hegesztőgép vagy a végtelenítő sütő.

Mit csinál egy szervizelő szakember?

A szállítószalag és futószalag szerviz a szalag végtelenítését, bunkerek bélelését, meghajtó, feszítő dobok gumírozását is el tudja végezni. Egy felkészült csapatnak, ami rendelkezik a szükséges technológiával, nem jelent gondot a helyszínen elvégezni a szervizelés aktuális feladatait. Ezzel meg lehet spórolni a berendezés alkatrészeinek szállításával járó időt és költségeket is. A szállítószalag típusa szerint a beépítés szintén nem lehet akadály egy felkészült csapatnak.

Eddig még nem ejtettünk szót a szállítószalag javításról. A minőségi gyártmányok kimagaslóan hosszú élettartammal és megbízható működéssel bírnak. Erre kifejezetten szükség is van, ha olyan anyagot szállítanak nap mint nap, ami a szokásosnál jobban koptat vagy éles, karcoló hatással rendelkezik. A repedések, szakadások ellen nagy szilárdsággal, illetve erős fedlappal rendelkező hevedereket szokás beépíteni a szállítószalag pályákba. Az átlagosnál erőteljesebb mechanikai hatásoknak kitett környezetben kopásálló hevedereket alkalmaznak. Ezen kívül olajálló, hőálló anyagokat is kifejlesztettek a speciális igényekre válaszolva.

Javít, karbantart, beállít, telepít

Szállítószalag szervíz

A nem megfelelő használat eredményezhet elváltozást, sérülést a berendezésben. Előfordul például az alkatrészek elmozdulása, leggyakrabban a dob, illetve a görgők kerülnek rossz pozícióba. Az alkatrészek elcsúszása a heveder mozgását negatívan befolyásolja. Akár a meggondolatlan tisztítással is okozható kár a berendezésben. Közvetlen vízsugárnak nem szabad érnie a szállítószalagpályát, különösen az elektromos alkatrészek közvetlen közelében.

A berendezésnek vízszintes talajon, stabilan rögzítve kell helyet találni, kerülni kell az üzemeltetés közben a túlterhelést. A szakszerű tisztítás mellett az üzemeltetéstől függően rendszeres karbantartással is óvni kell a berendezés állapotát. Az alkatrészek ellenőrzése, tisztítása, kenése, meghúzása vagy beállítása mind ide tartozó feladatok. A futószalagok, szállítószalagok gondját viseljük többféle módon is.

A szállítószalag szervizünkre minden cég számíthat, ami nem rendelkezik a futószalagokhoz és szállítószalagokhoz magas szinten értő munkaerővel. Örömmel állunk rendelkezésére azoknak az ügyfeleknek, akiknek a helyszínen ellenőrzésre, javításra, igazításra van szüksége a szállítószalag pályáknál. A szolgáltatásunk elérhetőségével kapcsolatban érdeklődjön a megadott telefonszámon vagy üzenetben!