Milyen feltételek mellett marad hosszú életű a szállítószalag?

szállítószalag, hevederes szállítószalag, futószalag

A szállítószalag jellemzően az iparban alkalmazott berendezés, ami sokféle dolgot, például nyersanyagot, kész terméket szállít különböző környezetben. Az anyaga lehet gumi vagy műanyag is, különböző bevonatokkal ellátva.

Másféle tulajdonságokkal rendelkező szalag kell az élelmiszeriparba és más a bányászat területére. Nem mindegy, hogy mit várnak el a szállítószalagtól, legyen ellenálló az olajokkal, vegyszerekkel szemben vagy készüljön bordás kiképzéssel, annak érdekében, hogy a szállítandó anyag ne csússzon le róla.

Minden szalagban közös, legyen az hevederes szállítószalag vagy burkolt, hogy karbantartás nélkül lerövidül az élettartama.

Mire van szüksége egy szállítószalagnak?

szállítószalag, hevederes szállítószalag, futószalagA minőségi alkatrészekből összeállított és a fejlett gyártási technológiával előállított berendezés elemek ígéretes alapot jelentenek a nyersanyag és a termékek mozgatásához. Egy olyan szállítórendszer készülhet el, amiben csekély esélye van a meghibásodásnak. Minden szállítórendszerre lehet építeni hosszú távon is, ha ügyelnek arra, hogy valóban a legmodernebb konstrukció legyen.

Az ilyen berendezések tervezésénél kiemelt figyelmet szentelnek annak a szakemberek, hogy a rendszer zárt és ezzel együtt színvonalasabb munkát képviseljen. A zárt szállítószalag rendszerek óriási előnye, hogy sokkal kevesebb törődésre van szükségük, mint a régebbi típusú modelleknek. A kevesebb karbantartás és a kevesebb meghibásodás pedig magával hozza a költség hatékony fenntartást is.

A szalagok egyik helyről a másikra utaztatják az árut, az anyagokat, de ez a végtelen mozgás nagyon könnyen megakadhat, ha porszem kerül bele a gépezetbe. Hogyan lehet időben észrevenni és beazonosítani egy szállítószalag rendszerben kialakuló hibát? Erre több módszer is létezik, mindegyik módszer alapja a megfigyelés. A rendszeres felügyelettel az alkatrészek változásai kiszűrhetőek, a rendszer állapota pedig nyomon követhető.

A hibák kiszűrése hang alapján

szállítószalag, hevederes szállítószalag, futószalagA szállítószalag rendszernek megvan a maga jellegzetes hangja. A szakavatott fülek fel tudják ismerni, ha ez a hang megváltozik. Természetesen nem csupán a hangok tudják felhívni a figyelmet arra, hogy zavar támadt a rendszerben. Szükség van további megfigyelésekre is, amiket elektronikus eszközökkel lehet végezni. Az eszközökkel végzett vizsgálat akár helyettesíthető olyan ellenőrzésekkel, amiket az emberi hallásra hagyatkozva végeznek, mert a műszer érzékeny és kiszűri a nehezen meghallható zajokat is. A biztonság érdekében nagyobb távolságról is gyűjthető megbízható információ a szállítószalag rendszer működéséről.

A gyorsan azonosított zajok a rendszer működését megzavaró hibák korai felismerését segítik. Ennek köszönhetően a javítás akár el is kerülhető, de a költségeket mindenképpen le lehet csökkenteni.

Keressen minket bizalommal, amennyiben a futószalagok világában jártas céggel szeretne üzleti kapcsolatba lépni! A tevékenységünk felöleli a szállítószalagok több típusának a tervezését és a gyártását, valamint olyan kiegészítő szolgáltatásokat, mint a végtelenítés és a javítás.

Az ügyfeleink kérésre egyedi szállítószalagokat kapnak, méret, alapanyag vagy típus alapján. Szeretnénk minden berendezésbe olyan szállítószalagot gyártani, ami hosszú távon beváltja a hozzáfűzött elvárásokat. A részletekről egyeztessen a munkatársainkkal, igényelje az Önnek szóló ajánlatunkat a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!