Szállítószalag szervizünk segíti a hibák felismerését és javítását

Szállítószalag szervíz

Egy szállítószalag szerviznek nem jelent kihívást a hibák feltárása és azok kijavítása. A futószalag ismét elindulhat, ha velünk javíttat!

A szállítószalagok, futószalagok nélkül ma már nem lehet működtetni egy gyárat, üzemet. A conveyorok feladata egyszerűen szólva az anyagmozgatás. Ami korábban csak fáradtságosan, időigényesen és jelentős emberi munkaerő közreműködésével ment csak, az ma már egy gombnyomással megtörténik. A termékek, alapanyagok, alkatrészek szállítással jutnak a gyártás, szerelés, összeállítás stb. különböző állomásaira.

A szállítószalag, a futószalag munkáját nem lehet nélkülözni

A futószalagokon számtalan termék, anyag haladhat a célja felé, függetlenül mérettől, súlytól vagy funkciótól. Raklapok, szóródó anyag, csomagolás előtt álló termékek egyaránt felkerülhetnek a megfelelő szélességű és teherbírású szállítószalagra. Igencsak széles a skála, ha arról van szó, hogy mit szállítanak ezek a modern berendezések. A szállítószalagokkal a gyártáskiszolgálás tökéletesen megvalósul, de ugyanígy például a bányászat területén is hasznát veszik a munkát megkönnyítő futószalagoknak.

A gond ott kezdődik, amikor az indítógomb megnyomását követően nem történik semmi vagy a szállítószalag hibás működést produkál az addigi, megbízható helyett. Ilyenkor van szükség a futószalag szerviz szolgáltatásaira. Egy szervizben tisztában vannak azzal, hol keressék a hibát, felismerik a jeleit egy rendellenes működésnek.

Szállítószalag szervíz

A futószalag szerviz a megelőzést támogatja

Tény, hogy egy  szállítószalag javítás további költséget jelent a berendezés üzemeltetője számára. Már az elején vagyis a szállítószalagok beszerzése idején ragaszkodni kell ahhoz, hogy a berendezés megbízható helyről származzon és szavatolni tudják a minőségét. Egy olyan szállítószalag, ami nívós alkatrészekből áll és szakértő összeszerelést kapott, kisebb eséllyel és később fog a szerelő keze közé kerülni.

A karbantartás azonban még így sem spórolható meg, mert a használatból adódó igénybevétel is hatással van a szállítószalag alkatrészeire, illetve a működésére. A futószalag állapotának figyelemmel kísérése a szakemberek feladata, akik rendszeresen tudják gondozni a gép elemeit és megelőzni a meghibásodást. Az ellenőrzés mellett elvégzik a mozgó alkatrészek, csapágyak, görgők tisztítását és kenését is. A kevesebb hiba, kevesebb javítást, kevesebb leállást jelent.

Szállítószalag szervíz

A szállítószalag javítás segít, ha nem marad más lehetőség

A gondos karbantartás segít a megelőzésben, de nem tudja a  berendezés élettartamát a végtelenségig elnyújtani. Ahogyan az idő telik, a berendezést egyre jobban elhasználják, ennek következtében sokasodnak majd a hibák is. Hiba baleset miatt is történhet, tehát nem az elhanyagolás az egyetlen ok, ami a szállítószalag javítást szükségessé teheti. Egyértelműen hibát jelez a berendezés megváltozott hangja, eltérés a működésében. A szakembereknek kézi eszközök is a rendelkezésükre állnak a precíz és kifinomult ellenőrzéshez, hibakereséshez. A javítás ugyan költségesebb, mint egy rutin karbantartás, de ha jól végzik, akkor befektetésnek is minősülhet.

Amennyiben nem elégedett a jelenlegi csapattal, ami a szállítószalagok karbantartásáért felel és a javítást végzi, váltson! Ne tartson ki valami mellett, ami nem vált be, mert nem teheti meg, hogy beéri az alacsonyabb minőségű szolgáltatással! Ismerje meg inkább a mi csapatunkat és adja szakértő kezekbe az anyagszállításban résztvevő berendezések ellenőrzését, javítását! A szolgáltatásaink megrendeléséről érdeklődjön a honlapunkon szereplő elérhetőségeink bármelyikén!