Szállítószalagok gumiból: gyártás és karbantartás

szállítószalag gyártás

A szállítószalag nélkül egy szállítórendszer nem teljes. Miből készül és hogyan gyártják ezt az alkatrészt? Most megismerheti a gyártás alapvető lépéseit és részleteit.

Mi a jelentősége a szállítószalag pályák alapanyagának?

A szállítószalag pályákat alkotó szállítószalag hevedereket többféle alapanyagból lehet előállítani. Ezek közül a ma használt, leggyakoribb anyagok között szerepel a szövet, a gumi, valamint a műanyag. Az anyag lehet hevederes kialakítású, amihez a szállítószalag görgők kapcsolódnak és így továbbíthatóak a tárgyak.

Az anyag tulajdonságait és a szállítandó anyagok jellemzőit a munkakörnyezet adottságaival kell összhangba állítani. A bányaipar, az élelmiszeripar vagy a raktározás területe is alkalmaz szállítórendszereket. Az egyes alapanyagok más és más anyagtulajdonságokkal rendelkeznek. Úgy választották ki őket, hogy az alapvető jellemzőik lefedjék a szállítókörnyezetben uralkodó viszonyokat. Ennek megfelelően a hosszú távon működőképes szállítószalag kopásálló, savakkal, olajokkal szemben magas tűréshatárral rendelkezik, de a magas hőmérséklettel, tűzzel szemben is ellenálló és szakadásálló.

A gumiból gyártott szállítószalag alapvető tulajdonságairól és karbantartásáról

A gumiszalag pályákból álló szállítórendszert előszeretettel alkalmazzák például a kohászatban. A gyártás során a gumit vulkanizálják, amivel nagy mértékben javítani lehet az anyag eredeti tulajdonságain. A gumi a vulkanizálást követően lesz rugalmasabb és erősebb, nem deformálódik el olyan könnyen. A vulkanizálás eljárása egyszerre képes pozitívan befolyásolni a kémiai és a fizikai tulajdonságait is.

A szállító környezethez választott és méretezett szalagok helyes telepítése és beállítása csak a kezdet. Ellenőrzéssel, karbantartással és a kíméletes működtetéssel lehet kitolni az élettartamát a szállítórendszernek.

A karbantartás lényeges pontjai közé tartoznak a következők:

  • A szállítószalagokat nem szabad megterhelni, kerülni kell a túl nagy vagy túl nehéz tárgyak szállítását.
  • Rendszeres ellenőrzéssel el lehet kerülni, hogy a kisebb sérülésekből komolyabbak keletkezzenek. Kopás, karcolás, lyukak, szakadás keresése, a szakítószilárdság ellenőrzése indokolt.
  • A szállítószalagok felületének tisztítását nem szabad elhanyagolni. Kerülni kell a túlzott UV sugárzást és amint lehet, el kell távolítani a szalagok felületéről az esőt, havat stb. Tárolt és használatban lévő hevederekre is igaz ez az előírás.
  • Ahol szükséges, ügyelni kell a beltér hőmérsékletének és a páratartalmának az optimális szinten tartására. Az ideális értékek a gumi szállítópályák esetében a következők: -15 ° C és + 40 ° C hőmérséklet és 50-80 ° C páratartalom. Az értékek átlépése hatással van a gumi állapotára és az anyag stabil rögzítésére is, ha például ragasztott a heveder.

szállítószalag gyártás

A szállítószalag gyártás az a terület, amiben a mi cégünk már régóta tevékenykedik. A konkurenciával lépést tartva, kiemelkedő szakmai színvonalon készítünk alkatrészeket a szállítórendszereket. A gyártás, a raktározás, anyagszállítás világában ilyen rendszerek nélkül a munka nemcsak nehézkes lenne, hanem még az eredményességéből is veszítene.

Alapozza meg a termelés hatékonyságát minden egyes nap azzal, hogy megfontoltan választja ki a szállítórendszer alkatrészeit! Az ügyfeleinket nem hagyjuk magára és a megrendelés folyamatának egész ideje alatt támogatást nyújtunk. A kollégáink a rendelkezésére állnak a weboldalunkon szereplő elérhetőségek egyikén. Kérjen tőlünk árajánlatot és ismerje meg a termékeinket és a szolgáltatásainkat!